نحوه دریافت وام شرکتهای دانشبنیان در بانک قرض الحسنه رسالت
در سالهای اخیر شرکتهای دانشبنیان به عنوان بخش مهمی از جریان رونق تولید در کشور مطرح شدهاند و قوانینی مانند قانون جهش تولید دانشبنیان جهت حمایت از این نوع شرکتها به تصویب رسید. یکی از مشکلاتی که این شرکتها به خصوص شرکتهای دانشبنیان نوپا با آن روبرو هستند فقدان نقدینگی کافی برای رشد و توسعه است. بانک قرضالحسنه رسالت به واسطه دغدغههایی که در خصوص اشتغالزایی و معیشت مردم دارد، در سالهای اخیر همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان سازمان حامی شرکتهای دانش بنیان را آغاز نموده است و در قالب طرحهای مختلف به شرکتهای دانش بنیان وام قرضالحسنه پرداخت مینماید.
جهت اطلاع از نحوه پرداخت وام بانک قرضالحسنه رسالت به شرکتهای دانشبنیان راهنمای زیر را مطالعه بفرمایید.
انواع وام
در حال حاضر وامهایی که بانک قرضالحسنه رسالت به عنوان بانک عامل میتواند به شرکتهای دانشبنیان پرداخت کند عبارتند از:
- ودیعه رهن محل کار
- سرمایه بذری شتابدهندهها
- تسهیلات تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲
وام ودیعه رهن محل کار:
- حمایت تا سقف ۷۰% ارزش کل رهن بر اساس نظریه کارشناسی رسمی (در شهر محل ثبت شرکت) به صورت قرضالحسنه
- سقف تسهیلات در شهر تهران ۶۵۰ میلیون تومان، کلانشهرها ۵۵۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان
- این تسهیلات یک ساله یک جا بوده و به مدت دو سال قابل تمدید است.(در صورت دستیابی به اهداف تعیین شده در سالهای آتی قابل تمدید است)
- این خدمت مخصوص شرکتهای دانشبنیان کوچک و تازه تاسیس است.
سرمایه بذری شتابدهندهها:
- نرخ ۲%
- این تسهیلات در ازای جذب تیمهای استارتآپی/ هستههای فناور توسط شتابدهندههای دانشبنیان و پس از عقد قرارداد شتابدهی قابل پرداخت است.
- هر شتابدهنده پس از عقد قرارداد شتابدهی با تیمها از سرمایه بذری شتابدهندهها متناسب با فعالیت تیم استارتآپی میتواند استفاده نماید.
- شتابدهنده مورد حمایت از طریق این تسهیلات نباید با حمایت انجام شده در قالب همسرمایهگذاری با شتابدهندهها همپوشانی داشته باشد.
- مانده تسهیلات سرمایه بذری هر شتابدهنده حداکثر ۵۰۰ میلیون تومان میباشد.
وام اشتغال تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲:
سقف تسهیلات: ۳ میلیارد تومان
نرخ سود تسهیلات: قرضالحسنه با کارمزد حداکثر ۴%
دوره بازپرداخت: ۴۸ ماه
- ضمانت: ضمانتنامه صندوقهای پژوهش و فناوری
نحوه محاسبه مبلغ تسهیلات توسط صندوق برای معرفی به بانک: این تسهیلات بنا به درخواست متقاضیان با دو الگوی زیر محاسبه میشود:
- تثبیت اشتغال ایجادشده: در این روش، «خالص افزایش اشتغال» در شرکت از فروردین 1401 تا تیر 1402 بر اساس شاغلان تماموقت لیست بیمه ملاک محاسبه قرار میگیرد. «خالص افزایش اشتغال» شرکت، از تفریق «تعداد افراد مندرج در لیست بیمه فروردینماه 1401» از «تعداد افراد مندرج در لیست بیمه تیرماه 1402» به دست میآید. به ازای هر نفر «خالص افزایش اشتغال» با مدرک کارشناسی و بالاتر، تسهیلات بر اساس نوع شرکت (دانشبنیان، فناور یا خلاق)، مدرک تحصیلی شاغل، عضویت شاغل در بنیاد ملی نخبگان و استان محل ثبت شرکت محاسبه میشود.
- ایجاد اشتغال جدید: در این روش، شرکت با تکمیل کاربرگهای مندرج در سامانه غزال، طرح خود برای ایجاد اشتغال جدید را به همراه «فرم تعهد اشتغال» (ابلاغی از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی) بارگذاری میکند. با ارزیابی طرح توسط صندوق، «خالص افزایش اشتغال» شرکت برآورد و تسهیلات بر اساس نوع شرکت (دانشبنیان، فناور یا خلاق)، مدرک تحصیلی شاغلان و استان محل ثبت شرکت محاسبه میشود.
آموزش دریافت وام
برای دریافت وام از بانک قرضالحسنه رسالت ابتدا با نام کاربری و رمز عبور وارد پنل کاربری خود در سامانه غزال میشوید.
ورود به سامانه غزال
کلیک کنیدبعد از ورود به سامانه غزال از زیرمنوی تسهیلات نوع وام مورد نیاز خود را انتخاب نمایید.
دریافت وام از بانک قرضالحسنه رسالت نیازمند افتتاح حساب حقوقی در بانک است.
مدارک لازم جهت افتتاح حساب حقوقی در بانک قرضالحسنه رسالت:
- مدارک شناسایی معتبر مدیران شرکت و امضاداران و کارت ملی ایشان
- اصل یا تصویر تایید شده گواهی نامه ثبت شرکت
- روزنامه رسمی شرکت
- آگهی تأسیس شرکت
- آگهی آخرین تغییرات شرکت
فرایند ثبت درخواست به این صورت است که مدارک و مستندات مورد نیاز را در سامانه بارگزاری کرده و بانک قرضالحسنه رسالت را به عنوان بانک عامل خود انتخاب نمایید. اگر شرکت شرایط دریافت وام انتخابشده را داشته باشد درخواست شما ثبت میشود.
بعد با توجه به اولویتهای انتخابشده و ظرفیت بانک، وام شما به یکی از بانکها ارجاع داده میشود.
بعد از بررسی مدارک توسط کارشناسان صندوق نوآوری و شکوفایی در صورت تأیید وام، ارتباط بین کارشناس بانک قرضالحسنه رسالت و شرکت متقاضی وام برقرار میشود.